Om Elin AB och serier…


Jag gör illustrationer, 2D animationer, serier, storyboards med mera. Jag har gått en animations och filmutbildning på en skola som heter Diagonalakademin( www.diagonalakademin.se ), och pluggar nu på en yrkesutbildning inom expo, skylt och storbildsdesign.


När jag för länge sedan började teckna serier så gjorde jag dem främst för min egen skull, men det roligaste numera är att se folk läsa dem. Framför allt gillar jag att göra lite längre serier, där man kan fördjupa sig i karaktärerna och de förändras efter vad de går igenom. Så småningom får de eget liv och man kan inte styra dem längre… (Så det är inte mitt fel om de gör något dumt!)

      Jag tror att man kan känna igen sig i mina serier, vare sig det är människor eller hästar som har huvudrollerna. De historier jag oftast skriver har en blandning av drama, komedi, action, och så vidare. Jag vill att de ska vara spännande och oförutsägbara och ha en bra mix av allt. Några utspelar sig bakåt i tiden och några i nutid, vissa handlar om äventyr och vissa om vardagsliv. Jag lägger ner mycket tid på manusen, de är minst lika viktiga som bilderna.

     Going Chrono är min hittills längsta serie som är lite över sexhundra sidor i skrivande stund, den handlar om en resa och ett äventyr.